Com1 schreeuwt het niet vaak van de daken, maar is trots op al onze projecten en mijlpalen. Hieronder vindt u een overzicht.

Oktober 2019

Com1 en Vivium Zorggroep hebben een 5-jarige overeenkomst getekend voor het inrichten en het volledig operationeel beheren van de gehele netwerk- en security-infrastructuur van alle Vivium locaties. Voor deze klant hebben wij oplossingen ingezet van: Extreme Networks & Palo Alto Networks. Zie Persbericht Vivium Zorggroep hoe Com1 dit in totaliteit invult.

Oktober 2019

COM1 behaalt de “Extreme Networks Gold Partner” status

Vanaf heden is Com1 Gold Partner van Extreme Networks. Deze status onderstreept de opgebouwde kennis en expertise op het gebied van Extreme Networks. Com1 heeft dit zowel op gebied van advies en verkoop aangetoond, als aan de technische kant bij implementaties, ondersteuning en beheer.

De Gold Partner status is een hele mooie erkenning voor het groeipad van Com1. Én een bezegeling van een jarenlange samenwerking. Tevens is het een belofte aan onze (toekomstige) klanten dat Com1 zich door blijft ontwikkelen.

September 2019

Sophos Day Nederland is terug!

Op 2 oktober 2019 zal de tweejaarlijkse Sophos Day plaatsvinden in De Fabrique, Utrecht. Dit event is interessant voor zowel klanten als resellers van Sophos Security.

Bezoek de inspirerende sessies van Internationale Sophos experts en luister naar de oplossingen die je kunt gebruiken tegen cyberaanvallen en andere bedreigingen.

Cybersecurity is voortdurend in beweging en IT-Managers moeten deze verandering de baas blijven. Ontdek deze dag waarom “Evolve” centraal staat in de uitdagingen van deze dag en hoe Sophos kan helpen.

Registreer vandaag nog!

Augustus 2019

Com1 organiseert op 24 september 2019 een IT Referentiedag Zorg.

Deze dag organiseren wij samen met Extreme Networks en Palo Alto Networks, en is interessant voor IT verantwoordelijken binnen de zorgsector.

Centraal staan deze dag klantcases uit de Zorg, en hun ervaringen met vraagstukken als: “Hoe de balans te vinden tussen IT Continuïteit, Risico’s en Budget?” en “Wat zelf doen en wat uitbesteden?”

Juli 2019

Com1 ondersteunt voor het 6e jaar – in samenwerking met het Ministerie van Defensie – Kamp Heumensoord met Veilige Connectiviteit, tijdens de 4-daagse van Nijmegen.
Dit tijdelijk kamp in een natuurgebied is ruim 600 hectare groot. Het ad hoc uitleveren van zo’n complete, grote, beveiligde wireless ICT-infrastructuur in een bos voor 7.000 gebruikers is uniek.
De infrastructuur is opgebouwd met 150 acces points, 20 switches en 25 km aan bekabeling, die een kleine 12 terabyte data over draadloze verbindingen verstuurd. Hier zou ook een willekeurige organisatie van duizenden medewerkers (of groter) volledig op kunnen draaien.

April 2019

Vanuit het niets een secure ad-hoc IT infrastructuur opzetten, die de connectiviteit van een groots event verzorgt … dat is onze kracht!
Met een bus vol mobiele apparatuur én kennis reisde ons team opnieuw af naar Oostenrijk. Daar wordt in opdracht van Red Bull Media House voor het 6e jaar op een rij, het hoofdkwartier opgezet voor de Wings for Life World Run.

 

Deze wereldwijde hardloopwedstrijd wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar ruggengraat letsel. De lopers rennen op 5 mei in >30 landen voor diegenen die dat niet kunnen! Wat een mooi event en uitdaging om een dergelijk initiatief wereldwijd te organiseren.

Ook dit jaar heeft Com1 er weer voor gezorgd dat honderden medewerkers in alle racelanden naadloos worden verbonden, zodat miljoenen kijkers zorgeloos de wedstrijd live kunnen volgen.

 

November 2018

Com1 werkt samen met LiveU aan een tweetal oplossingen die het beste van beide werelden samenbrengt: De flexibele oplossingen van LiveU, amengevoegd met een op afstand beheerbare kit. Hierdoor hoeft de gebruiker alleen nog voor een internet en een stroomvoorziening te zorgen om zo wereldwijd draadloze videoverbindingen op te zetten. Com1 en LiveU doen de rest!

November 2018

Com1 wint Telecom Inspirience Award voor Best UC Project 2018!

Hoe maak je één van de meest omvangrijke broadcastprojecten ter wereld mogelijk?

Com1 creëerde voor het Red Bull Wings for Life World Run evenement een zeer stabiel netwerk en internationale voice infrastructuur, waarmee vierhonderd medewerkers in 35 landen op één dag werden verbonden zodat de hardloopwedstrijd live naar 700 miljoen kijkers kon worden uitgezonden.

De jury vond het “Indrukwekkend, Complex en Uitdagend!

Com1 werkte hiervoor met oplossingen van Extreme Networks, Sophos, 3CX, Yealink- en Gigaset-toestellen, Ruckus Networks en oneCentral.

Mede dankzij de jarenlange intensieve samenwerking met deze selecte groep van technologie partners is Com1 specialist in het leveren van networking, wireless, security en VoIP voor o.a. missie-kritische evenementen als het Wings for Live event!

Trots op deze award en ons hele Com1 team!

 

Oktober 2018

Met trots kunnen we melden dat Com1 genomineerd is voor niet 1 maar wel 2 Telecom Awards. Een Award voor beste UC project voor onze inspanningen voor Wings for Life Worldrun en een Award voor beste Mobile project voor onze inzet voor het Ministerie van Defensie tbv kamp Heumensoord. Uiteindelijk wint Com1 de award voor beste UC project.

April 2018

In nauwe samenwerking met het Ministerie van Defensie verzorgt Com1 voor het vijfde jaar de gehele netwerk inrichting voor kamp Heumensoord. Militair kamp Heumensoord is een tijdelijk kamp voor alle internationale militaire lopers tijdens de 4-Daagse van Nijmegen. Bedraad en draadloze netwerken en security gebruik voor 7000 gebruikers. Dit jaar tevens uitbreiding met de kamp muziek en videoinfrastructuur.

 

 

Maart 2018

Com1 is voor het 5e jaar op rij verkozen door Redbull Media House om de complete Security, LAN, WiFi en Voice infrastructuur te leveren voor de wereldwijde uitzending naar miljoenen Wings for Life kijkers. De bouw van het centrale netwerkknooppunt tussen tientallen landen, inclusief de internationale voice verbindingen en security is door Com1 verzorgd.

Augustus 2017

Jaarlijks bezoeken 20.000 scholieren en studenten de haven en de expositie in het EIC-gebouw op de Landtong Rozenburg. Com1 verzorgt de netwerking en de security en verlengt haar contract met EIC Mainport Rotterdam.

Mei 2017

Com1 is wederom verkozen door Redbull Media House om de complete Security, LAN, WiFi en Voice infrastructuur te leveren voor de wereldwijde uitzending naar 700 miljoen Wings for Life kijkers. De bouw van het centrale netwerkknooppunt tussen 35 landen, inclusief de internationale voice verbindingen en security is door Com1 verzorgt. Ga er maar aan staan.

Mei 2017

In nauwe samenwerking met het Ministerie van Defensie verzorgt Com1 voor het vierde jaar de gehele netwerk inrichting voor kamp Heumensoord. Heumensoord is een tijdelijk kamp voor alle internationale militaire lopers tijdens de 4-Daagse van Nijmegen. Bedraad en draadloze netwerken en security gebruik voor 7000 gebruikers.

 

 

Mei 2017

Com1 verzorgt de networking voor Qvest Media GmBH tijdens de internationale WordGames 2017 in Wroclaw Polen. Weer een mooi voorbeeld van een van de internationale evenementen van Com1.

Februari 2017

Stichting Centrum Management Wijchen verlengt hun overeenkomst voor een stabiele en veilige ontsluiting van het centrum van Wijchen. PlainEazy Managed Wifi brengt de gasten van het centrum ook de komende jaren draadloos internet.

Februari 2017

Com1 implementeert 3CX VoIP telefonie bij de Hochschule fur Medien in Keulen Duitsland.

 

December 2016

Sera Business Design en Com1 sluiten een PlainEazy contract voor Gemeente Alphen aan de Rijn en omliggende gemeenten.

6 mei 2016

Na een doorslaand succes in de afgelopen jaren is Com1 wederom door Red Bull Media House gevraagd om het netwerk, de telefonie en de netwerk beveiliging voor de grootste tv-productie ter wereld te verzorgen: Wings for Life – World Run 2016. Vanuit Oostenrijk wordt een complete infrastructuur voor LAN, Voice, Security en WiFi opgebouwd. Tijdens de voorbereidingen en het evenement is het team van Com1 verantwoordelijk voor alle connectiviteit tussen de centrale regie in Oostenrijk en de andere 33 deelnemende landen. Com1 verzorgt daarnaast alle internationale Voicekoppelingen naar de 34 deelnemende landen en de centrale regie in Oostenrijk. Het totaal vormt een aanzienlijk project voor Com1 en biedt wereldwijd ruim 700 miljoen tv-kijkers de kans vanuit de huiskamer een mooi evenement bij te wonen.

8 april 2016

Com1 kondigt de samenwerking met Fortado aan. Deze samenwerking brengt versnelling in het leveren van Managed Wifi, Managed Network en Managed Firewall aan MKB-ondernemingen in Nederland. Hiermee beschikt een onderneming over een beveiligde en eenvoudige wifi-verbinding voor de gasten, een draadloze en bedraadde toegang van eigen medewerkers naar het bedrijfsnetwerk en de unieke mogelijkheid voor een onderneming om via een inlogportal te communiceren met haar eigen doelgroep.

Fortado, Eddy Gijssel, oprichter en directeur: “Ondernemingen willen altijd en overal toegang tot data, zowel voor hun eigen personeel als voor hun klanten. Om hen daarbij te ondersteunen biedt Fortado MKB-ondernemingen in Nederland onderscheidende en gespecialiseerde Cloud, Connectivity en Telecom diensten van gerenommeerde providers. Com1 is een waardevolle aanvulling op ons portfolio op het gebied van Managed Wifi, Managed Network en Managed Firewall.

28 maart 2016

Na een doorslaand succes in de afgelopen jaren is Com1 wederom door Red Bull Media House gevraagd om het netwerk, de telefonie en de netwerk beveiliging voor de grootste tv-productie ter wereld te verzorgen: Wings for Life – World Run 2016. Vanuit Oostenrijk wordt een complete infrastructuur voor LAN, Voice, Security en WiFi opgebouwd.  Tijdens de voorbereidingen en het evenement is het team van Com1 verantwoordelijk voor alle connectiviteit tussen de centrale regie in Oostenrijk en de andere 33 deelnemende landen. Com1 verzorgt daarnaast alle internationale Voicekoppelingen naar de 34 deelnemende landen en de centrale regie in Oostenrijk. Het totaal vormt een aanzienlijk project voor Com1 en biedt wereldwijd ruim 700 miljoen tv-kijkers de kans vanuit de huiskamer een mooi evenement bij te wonen.

25 Januari 2016

TV-Square geeft Com1 opdracht voor de inrichting van event-WiFi in het Gerry Weber Stadion in Halle Westfalen tijdens het live boxing evenement Huck vs. Afolabi. De wedstrijd wordt live uitgezonden op RTL Deutschland.

Voor de verwachtte 5000 bezoekers levert Com1 een bedraad en  draadloos netwerk inclusief de server infrastructuur. TV Square biedt een interactieve app aan de bezoekers van het evenement. Met deze app kan de besturing van de lichtshow ook de displays van de telefoons besturen. Hierdoor wordt het publiek onderdeel van de lichtshow. Door een slimme configuratie maakt Com1 het mogelijk om het publiek in 30 sectoren in te delen die elk afzonderlijk geschakeld kunnen worden. Dit, zonder enige configuratie op het toestel van de bezoeker. De apparaten van de bezoekers werden automatisch in een sector ingedeeld.

Ook dit project toont de kracht van het team van Com1: Een gezonde mix tussen broadcast en IT kennis!

17 November 2015

Na uitgebreide testen op het circuit van Barcelona en Brno heeft Creventic gekozen voor een tweejarig contract voor de LAN, WiFi en Security diensten van Com1 voor de ondersteuning van de 24H races.

Het team van Com1 neemt tijdens de race het gehele netwerk van een (veelal) F1 circuit over en levert een bedraadde en draadloze netwerk infrastructuur voor de professionele teams welke deelnemen aan de 24H races. IPTV, security en netwerk connectiviteit wordt geboden in zowel de paddocks alsook de pitlane. Connectivity is een steeds belangrijker onderdeel van de afstemming van de wagens.

Tijdens de binnenkomst is een optimale verbinding tussen het team, de auto en de coureur van groot belang.
Com1 en Creventic werken in deze uitdaging nauw samen met het broadcast team om elke race een optimale performance neer te zetten. Ook dat is heel Com1.

6 mei 2015

Voor het tweede jaar op rij biedt Com1 de centrale infrastructuur voor LAN, Voice, WiFi en Security voor een van de grootste TV producties ter wereld; Wings for Life – World Run 2015.

Op het Formule1 Circuit in Spielberg, Oostenrijk wordt een complete infrastructuur opgebouwd voor LAN, Voice, Security en WiFi.  Tijdens de voorbereidingen en tijdens het evenement is het team van Com1 verantwoordelijk voor alle interactie tussen centrale regie in Oostenrijk en alle deelnemende landen.

Ook alle internationale voice koppelingen naar de 35 deelnemende landen worden door Com1 verzorgd. Hiermee verzorgt Com1 weer een sprakmakend project, waardoor miljoenen TV kijkers wereldwijd een mooi evenement kunnen beleven.

29 april 2015

Com1 is klaar voor “The Internet of Things”

Er wordt veel gesproken over “The Internet of Things”. Waar iemand vroeger een enkel device met WiFi connectiviteit nodig had, dat zijn nu meerdere apparaten per persoon. Dit houdt in dat steeds meer devices toegang willen en moeten hebben tot uw draadloze netwerk.

Randvoorwaarde voor  een goed werkend netwerk is dat er apparatuur wordt ingezet welke schaalbaar is en de groei van devices kan ondersteunen. Om de verschillende leveranciers te vergelijken is door Carnet in Kroatië een grootschalig internationaal onderzoek uitgevoerd.  Hierin is met name gekeken naar de wijze waarop producten van verschillende WiFi leveranciers omgaan met schaalbaarheid en ondersteuning voor grote aantallen devices. Wat Com1 en Ruckus Wireless al wisten, is nu wederom aangetoond in een grootschalig onafhankelijk onderzoek. Ruckus Wireless steekt met kop en schouder boven de concurrentie uit!

Dit zijn de argumenten die Com1 hanteert in de selectie van technologie partners. De PlainEazy Managed WiFi diensten zijn volledig gebaseerd op deze baanbrekende eigenschappen van Ruckus Wireless.

‘The Internet of Things” : dat is heel Com1!

19 april 2015

Com1 lanceert een nieuwe website.

Klanten, partners en leveranciers krijgen via de site de komende periode meer inzicht in de diensten en de projecten welke Com1 realiseert. Samen met onze partners kunnen we onze klanten via deze site nog beter informeren over de diensten die Com1 kan bieden op het gebied van netwerken, WiFi, Firewalling en Voice.b