Com1 & oneCentral verzorgen opnieuw de volledige IT- en telefonie infrastructuur voor Wings for Life World Run 2023

Op 7 mei organiseert Red Bull Media House één van de grootste tv-producties ter wereld: de Wings for Life World Run. Deze wereldwijde hardloopwedstrijd wordt vanuit de Plaza Media-studio’s in München live in alle deelnemende landen uitgezonden. Com1 bouwt ook dit jaar weer de IT-infrastructuur. Vanuit onze partner oneCentral leveren we de verbindingen en internationale telefoonnummers voor een optimale communicatie tussen alle organiserende partijen.

Alle deelnemers van de Wings for Life World Run starten wereldwijd op hetzelfde moment. In Nederland is de start om 13.00 uur. Er is geen eindstreep, maar na 30 minuten begint de Catcher Car te rijden. Hardlopers en rolstoelers lopen totdat ze worden ingehaald door de Catcher Car. Hun afgelegde afstand wordt omgezet in een sponsorbijdrage aan het goede doel.

In Nederland is er geen massale ‘flagship run’, maar deelnemers aan de Wings for Life Run kunnen wel meedoen via de ‘app run.’ Hiervoor zijn er drie routes: in Nijmegen, de thuisbasis van Com1, in Haren en in Oldenzaal. Hier lopen de deelnemers via de app tegen een Virtual Catcher Car. De flagship runs met live tv-producties in Europa zijn dit jaar in Duitsland, Zwitserland, Polen, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Georgië, en nog op veel andere locaties in de wereld.

Race voor het goede doel

Het mooiste van de Wings for Life World Run is dat 100 procent van het startgeld en de donaties direct naar onderzoek naar ruggenmergletsel gaat. Dat maakt deze race is uniek. De IT-vraag blijft wel hetzelfde, namelijk: zorg dat alle internationale telefonie en netwerkcommunicatie beveiligd beschikbaar zijn voor de wereldwijde productie en uitzending de Wings for Life World Run.

IT achter dit event

Het hoofdkantoor van Red Bull in München moet intensieve en dynamische communicatie ondersteunen, met productie en medewerkers in tientallen deelnemende landen. In andere woorden: lever internationale voice-diensten, networking voor broadcast, security en wireless netwerk voor een wereldwijd event dat één dag draait. Dit moet uit het niets worden opgebouwd tot een operatie waarin honderden tijdelijke teamleden met elkaar kunnen communiceren, en het moet in meer dan 30 landen live worden uitgezonden.

In München zorgt het eventteam van Com1 voor een tijdelijk en volledig functioneel Netwerk Operating Center (NOC) dat de complete wereldwijde productie ondersteunt. Het hoofdkwartier is voorzien van een complete UC- en ICT-infrastructuur, en een eigen tv-studio voor één van de meest complexe broadcastprojecten ter wereld. De dienstverlening wordt onder andere ingevuld met oplossingen van Extreme Networks, Sophos, 3CX en Ruckus. Op de achtergrond zorgt het NOC van Com1 in Nijmegen 24×7 voor de monitoring en het beheer.

Flexibele diensten

oneCentral zorgt tijdens het event voor de tijdelijke beschikbaarheid van telefoonnummers in meerdere landen, zodat er live verslag kan worden gedaan over de atleten en hun relatieve positie. Daarnaast faciliteert oneCentral ook de telefonie vanuit het internationale callcenter in München met wereldwijd 114 lokale telefoonnummers. Kevin Cheng is als Unified Communications & Collaboration specialist van oneCentral verantwoordelijk voor het solide technisch verloop van deze operatie. “oneCentral heeft veel ervaring met het faciliteren van de internationale communicatie van een groot aantal filiaalketens met het hoofdkantoor in Nederland”, zegt Kevin. “We weten hoe organisaties kostenefficiënt met buitenlandse vestigingen communiceren of een centraal ingericht contactcenter exploiteren. Die kennis hebben wij ingezet om het event ook dit jaar weer tot een succes te maken.”

Best in Class

De Wings for Life World Run wordt in opdracht van Red Bull Media House al meerdere jaren succesvol door Com1 en oneCental verzorgd. Com1 heeft als IT-dienstverlener een aparte EVENT IT-unit, en zat ook achter andere bekende broadcastevents zoals de Formule 1 en het Eurovisie Songfestival. Mede door de samenwerking bij de Wings For Live World Run behaalde Com1 de partnerstatus Excellence bij Red Bull Media House, en zal het ook de komende jaren de IT van meerdere wereldwijde events verzorgen.

latest news

Zorg en ICT beurs

Com1 staat van 9 t/m 11 april op de Zorg en ICT beurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Onze collega’s zijn beschikbaar voor een vrijblijvend

Read More »

Com1 & oneCentral verzorgen opnieuw de volledige IT- en telefonie infrastructuur voor Wings for Life World Run 2023

latest news

Zorg en ICT beurs

Com1 staat van 9 t/m 11 april op de Zorg en ICT beurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Onze collega’s zijn beschikbaar voor een vrijblijvend

Read More »

Recent Posts